Ohjeita Tienpäälle

Täällä pääset tutustumaan äkkiä eteesi tuleviin asioihin, joista et ole ihan varma, miten ne toimivat.

 
Sisältää mm:
  • Markiisin käyttö ja sen ankkurointi
  • Jääkaapin käyttö
  • Jauhesammuttimen, sähkökaapin, lattialämmityskatkaisimen sijainti

Markiisin oikeaoppinen käyttöMarkiisin asennuksessa ja purussa on hyvä olla kaksi henkilöä, toinen tukemassa, ja toinen veivaamassa markiisia. Takatallissa on veivi, ja markiisin maakiilasarja ankkurointia varten. Seuraavaksi veivaa markiisi ulos, kunnes toinen apukäsi yltää tukemaan markiisia. Kelaa haluttuun pituuteen toinen markiisia tukien. Markiisia ei kannata kelata ihan loppuun asti, kelaa markiisia ulospäin vain niin paljon kuin on tarpeen, vahinkojen välttämiseksi. Jos kelaat markiisin ihan loppuun asti, kelaa markiisia hieman takaisinpäin (sisäänpäin).

Kun markiisi on veivattu haluttuun pituuteen, vedä tukijalat alas samassa kun toinen tukee markiisia. Tukijalat tulee laskea haluttuun korkeuteen, ja lukita vasemmalla olevan kuvan mukaisesti. Eli ts. toinen tukee markiisia, toinen veivaa, ja lukitsee markiisin tukijalat haluttuun korkeuteen. Kuvassa tukijalka on lukittu, kun lukitusvipu on ylöspäin väännettynä (saattaa olla hieman jäykkä vääntää ylöspäin lukitusasentoon, mutta kyllä se lukittuu). Purkaminen päinvastaisessa järjestyksessä.

Tarkista, että markiisi on suorassa. Säädä tukijaloilla tarvittaessa suoruutta. Tarkista myös, että markiisin kaltevuus kaataa vedet autosta poispäin, säädä tarvittaessa. (Eli  markiisissa tulee olla pieni "harja", ettei vesi jää seisomaan markiisiin, vaan valuu sieltä pois.) Seuraavaksi markiisi ankkuroidaan maahan. Ankkurointi on välttämätöntä, voimakas tuuli voi rikkoa muutoin markiisin. Markiisin rikkoutumisesta vastaa vuokralainen!

Ohessa video markiisin pystytykseen:
https://www.youtube.com/watch?v=K5lCMTGPPco

Tässä kuvassa markiisin tukijalka lukittuna, huomaa lukitusvivun asento.

Markiisin ankkurointi

Markiisi ankkuroidaan maahan takatallissa olevalla ankkurointisarjalla. Sarja sisältää kaiken tarvittavan. Vasemmalla/alapuolella olevissa kuvissa(laitteestasi riippuen), kuten myös paketissa, on kuvalliset ohjeet ankkurointia varten. Lyö kiilat maahan tukevasti, ja toimi kuvien mukaisesti. Ylimmässä kuvassa näet, miten liinat kiinnitetään maassa oleviin kiiloihin. Alla olevassa kuvassa markiisi ankkuroituna. Kun purat markiisin, laitathan sarjan takaisin laatikkoon siististi hilppeineen, hävinneistä osista vastaa vuokralainen. (Jos osa häviää, ostamme uuden sarjan tilalle!) Näin varmistetaan, että kaikilla vuokralaisilla on oikeus käyttää markiisia. (Voidaan myös osien häviämisen tullessa ilmi laskuttaa jälkikäteen vuokralaista!)

Jääkaapin käyttö

Katso alla oleva kuva.
  1. Virtanäppäin. Tästä painamalla pitkään, jääkaappi menee päälle/pois. Jääkaapin ollessa päällä, lyhyesti painamalla saat kuvassa olevat toiminnot näkyviin.
  2. Jääkaapin jäähdytystapa. Painamalla neliöstä, saat valittua joko: Verkkovirta(kuvassa), Akku(toimii vain auton käydessä), Kaasu(toimii koska vaan, kunhan kaasua on saatavilla, kaasun hanat on auki. Jos hanat on ollut kiinni, maltti on valttia, sillä kaasunsyöttö voi aluksi hieman temppuilla, mutta loppujen lopuksi jokusen minuutin päästä pitäisi toimia.) A=Automaattiasento. Automaattiasennon pitäisi automaattisesti vaihtaa jääkaapin viilennystapaa. Eli ts. Verkkovirtojen ollessa kytkettynä, jääkaappi vaihtaa automaattisesti 230 voltille. Kun taas otat verkkovirran autosta pois, vaihtaa se automaattisesti joko kaasulle, tai akulle. Itse suosittelen ajonkin ajaksi kaasua, näin säästät akun energiaa muihin tarpeisiin. Eli aina kun auto ei ole töpselissä -> Kaasu. Jos et uskalla käyttää  kaasuasentoa, ja leiriydyt niin että on verkkovirtaa, voit käyttää ajon aikana myös akkua. Huomioi, että akun käyttö jääkaapin viilennykseen toimii ainoastaan auton käydessä.
  3. Viilennysteho. Tästä neliöstä painamalla saat valittua, kuinka viileäksi haluat kaapin. 1-4 tasoa.

Jauhesammuttimen, Sähkökaapin, Lattialämmityksen sijainti

Kaikki sijaitsevat yksittäisen sohvatuolin alla.
  • Jauhesammutin sijaitsee ulko-oven viereisessä sivuluukussa.
  • Sähkökaappi ja lattialämmitysyksikkö sijaitsevat sohvatuolin alla. Ota selkä ja istuinosa pois, ja avaa luukku. Alta paljastuu kuvan kaltaiset pömpelit.
  • Vasemman puoleinen pömpeli (kts kuvat alta.) on sähkökaappi, jossa on sulakkeita.
  • Oikean puoleisesta pömpelistä pääset säätämään lattialämmityksen tehoa. (kts kuvat alta.) Mustaa nuppia vääntämällä saat säädettyä tehoa. Nupin ollessa ihan oikeanpuoleisimmassa asennossa, lämmitys on pois. Kun nuppia kääntää vasemmalle, saat säädettyä lattialämmitystä kolmelle eri tehoalueelle. Huomioithan, että lattialämmitys toimii vain verkkovirralla!